2009.06.21. 10:10
Savanyú káposztás burgonyakása
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g savanyú káposzta, 50 g tepertő, 100 g zsír, 50 g hagyma, só.
Elkészítése: A meghámozott, megmosott, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát zsírban megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott savanyú káposztát, és fedő alatt puhára pároljuk. A megfőtt burgonyát leszűrjük, áttörjük, és összekeverjük a megpárolt káposztával. Tálra halmozzuk, megszórjuk meleg tepertővel, és azon melegében tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.