2009.06.21. 10:03
Sajttal és füstölt hússal sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g kemény sajt, 200 g füstölt hús, 60 g zsír, 1 kanál zsemlemorzsa, 2,5 dl Tejföl, 1 tojás, 30 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, majd rászórjuk a zsírban megpirított hagymát, megszórjuk reszelt sajttal, és rásimítjuk a megdarált főtt füstölt húst. Beborítjuk a burgonya másik felével, és előmelegített sütőben félig megsütjük. A tejfölben elhabarjuk a tojást, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és sütés közben időnként meglocsoljuk vele a burgonyát. Fejes salátával, ecetes uborkával vagy hordós káposztával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.