Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g kemény sajt, 200 g füstölt hús, 60 g zsír, 1 kanál zsemlemorzsa, 2,5 dl Tejföl, 1 tojás, 30 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, majd rászórjuk a zsírban megpirított hagymát, megszórjuk reszelt sajttal, és rásimítjuk a megdarált főtt füstölt húst. Beborítjuk a burgonya másik felével, és előmelegített sütőben félig megsütjük. A tejfölben elhabarjuk a tojást, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és sütés közben időnként meglocsoljuk vele a burgonyát. Fejes salátával, ecetes uborkával vagy hordós káposztával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr211347863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása