Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsír, 50 g vaj, 3 tojássárgája, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a vajat, a 3 tojássárgáját, megsózzuk, és sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából kb. 10 cm hosszú kroketteket sodrunk, megforgatjuk őket felvert tojásban meg zsemlemorzsában, és forró zsírban kisütjük. Párolt zöldséggel tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr631347819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása