2009.06.21. 09:52
Rántott burgonyarudak
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsír, 50 g vaj, 3 tojássárgája, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a vajat, a 3 tojássárgáját, megsózzuk, és sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából kb. 10 cm hosszú kroketteket sodrunk, megforgatjuk őket felvert tojásban meg zsemlemorzsában, és forró zsírban kisütjük. Párolt zöldséggel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.