2009.06.21. 09:42
Petrezselymes burgonyakrokett
Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 100 g zsír, 100 g vaj, 180 g darás liszt, 100 g zsemlemorzsa, 1 tojás, zöldpetrezselyem, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a liszttel, a zsemlemorzsával, a tojással, a vajjal meg az apróra vágott zöldpetrezselyemmel jól összegyúrjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán hengert sodrunk belőle, szeletekre vágjuk, és minden szeletből egy-egy krokettet formálunk. Megforgatjuk őket fölvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban világos ropogósra sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.