Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 100 g zsír, 100 g vaj, 180 g darás liszt, 100 g zsemlemorzsa, 1 tojás, zöldpetrezselyem, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a liszttel, a zsemlemorzsával, a tojással, a vajjal meg az apróra vágott zöldpetrezselyemmel jól összegyúrjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán hengert sodrunk belőle, szeletekre vágjuk, és minden szeletből egy-egy krokettet formálunk. Megforgatjuk őket fölvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban világos ropogósra sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr251347784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása