2009.06.21. 09:36
Paprikás- paradicsomos sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 4 zöldpaprika, 4 paradicsom, 50 g zsír, 1 dl tejföl, 4 tojás, 100 g hagyma, só.
Elkészítése: A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Ráöntjük a tejfölt, megsózzuk, és összekeverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belerakjuk a burgonyát. A hagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprikát kicsumázzuk, és karikára vágjuk, a paradicsomot lehéjazzuk és felszeleteljük, azután összevegyítjük a hagymával és a zöldpaprikával, megsózzuk, és rárakjuk a burgonyára. Meglocsoljuk olvasztott zsírral, és forró sütőben megsütjük. Végül ráöntjük a 4 felvert tojást, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tojás meg nem dermed.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal