Hozzávalók: 1 kg burgonya, 4 zöldpaprika, 4 paradicsom, 50 g zsír, 1 dl tejföl, 4 tojás, 100 g hagyma, só.

Elkészítése: A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Ráöntjük a tejfölt, megsózzuk, és összekeverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belerakjuk a burgonyát. A hagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprikát kicsumázzuk, és karikára vágjuk, a paradicsomot lehéjazzuk és felszeleteljük, azután összevegyítjük a hagymával és a zöldpaprikával, megsózzuk, és rárakjuk a burgonyára. Meglocsoljuk olvasztott zsírral, és forró sütőben megsütjük. Végül ráöntjük a 4 felvert tojást, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tojás meg nem dermed.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/1347771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása