Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g marhahús, 50 g zsír, 2 evőkanál sűrű paradicsompüré, 2,5 dl tej-föl, 1 tojás, só, törött bors, 60 g hagyma.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megdarált marhahúst, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, rásimítjuk a párolt húst, és beborítjuk a burgonya másik felével. Meglocsoljuk a tojással elhabart tejföllel, és forró sütőben ropogósra sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr151347734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása