2009.06.21. 09:31
Marhahússal sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g marhahús, 50 g zsír, 2 evőkanál sűrű paradicsompüré, 2,5 dl tej-föl, 1 tojás, só, törött bors, 60 g hagyma.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megdarált marhahúst, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, rásimítjuk a párolt húst, és beborítjuk a burgonya másik felével. Meglocsoljuk a tojással elhabart tejföllel, és forró sütőben ropogósra sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.