Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g savanyú káposzta, 40 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 100 g sima liszt, 1 tojás, 30 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, és hozzáadjuk a lisztet meg a megvágott savanyú káposztát. A kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és az eldörzsölt fokhagymával meg a tojással együtt belekeverjük a megsózott és meg-borsozott reszelt burgonyába. Egy serpenyőben megforrósítjuk a zsírt, kanállal beleszaggatjuk a masszát, szétterítjük, és a kis lepényeket mindkét felükön ropogósra sütjük. Forrón, teához tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr681347714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása