2009.06.21. 09:08
Hússal töltött burgonya
Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 300 g sertéshús, 50 g sima liszt, 2 dl tejföl, 1 tojás, 40 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kiskanállal kivájjuk a belsejét. A húst megmossuk, feldaraboljuk, és a hagymával együtt megdaráljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük. Az elkészített töltelékkel megtöltjük a kivájt burgonyákat, egy kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük, felöntjük forró vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk. A lisztet elhabarjuk a tejföllel, ráöntjük a burgonyára, és készre pároljuk. Párolt tarhonyával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.