2009.06.21. 09:04
Heringgel töltött burgonya
Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 2 hering, 50 g hagyma, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, só, 2 szegfűszeg, l babérlevél.
Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában félpuhára főzzük, meghámozzuk, mindegyik tetejéről levágunk egy lapot, és kiskanállal kivájjuk a belsejüket. A heringeket megtisztítjuk, és a hagymával meg a burgonyaforgáccsal együtt megdaráljuk. Hozzáadjuk a törött szegfűszeget, a babérlevelet, a tojást, megsózzuk, és jól összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, visszahelyezzük rájuk a levágott lapokat, egy kizsírozott tűzálló tálba ültetjük őket, és forró sütőben megsütjük. Végül meglocsoljuk tejföllel, és néhány percre visszatoljuk a sütőbe.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek hal ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.