Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 2 hering, 50 g hagyma, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, só, 2 szegfűszeg, l babérlevél.

Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában félpuhára főzzük, meghámozzuk, mindegyik tetejéről levágunk egy lapot, és kiskanállal kivájjuk a belsejüket. A heringeket megtisztítjuk, és a hagymával meg a burgonyaforgáccsal együtt megdaráljuk. Hozzáadjuk a törött szegfűszeget, a babérlevelet, a tojást, megsózzuk, és jól összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, visszahelyezzük rájuk a levágott lapokat, egy kizsírozott tűzálló tálba ültetjük őket, és forró sütőben megsütjük. Végül meglocsoljuk tejföllel, és néhány percre visszatoljuk a sütőbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr101347701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása