Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g főtt füstölt hús (lehet maradék is), 80 g sima liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, majoránna, törött bors.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, vagy turmixgépben összetörjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott füstölt húst, a tojást, az összezúzott fokhagymát, majoránnával és törött borssal fűszerezzük, végül a tejföllel meg a liszttel jól összekeverjük. A tésztát hideg zsírral bőven kikent tepsiben kb. 1 cm vastagon szétterítjük, és forró sütőben világospirosra sütjük. Teához tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr221345353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása