2009.06.21. 08:56
Hagymával párolt burgonya
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 80 g zsír, 100 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors.
Elkészítése: Az apró burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és a hagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőbe rétegezve lerakjuk a burgonyát és az apróra vágott hagymát. Minden réteget megsózunk, megborsozunk, és apró zsírdarabokkal szórjuk meg. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig a nyersanyagból tart, aztán annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát ellepje, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha elkészült, apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.