Eddy60 2009.06.21. 08:23

Burgonyapaprikás

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 g zsír, 30 g sima liszt, 5 dl tejföl, 80 g hagyma, só, pirospaprika, cukor, ecet.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor megpuhult, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és átforraljuk. Végül tetszés szerint cukorral és ecettel ízesítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr881345213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása