2009.06.21. 08:23
Burgonyapaprikás
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 g zsír, 30 g sima liszt, 5 dl tejföl, 80 g hagyma, só, pirospaprika, cukor, ecet.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor megpuhult, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és átforraljuk. Végül tetszés szerint cukorral és ecettel ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.