2009.06.21. 08:20
Burgonyakrokett sárgarépával
Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 100 g főtt sárgarépa, 250 g darás liszt, 100 g zsír, 40 g vaj, 2 tojás, 1/2 csomag sütőpor, só, sima liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük vagy megreszeljük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a főtt, reszelt sárgarépát, a vajat, a 2 tojást, megsózzuk és összegyúrjuk. A masszából gyúródeszkán hengert sodrunk, szeletekre vágjuk, és minden szeletből egy-egy krokettet formálunk. Megforgatjuk őket lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban pirosra sütjük. Húshoz vagy mártásokhoz tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.