Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 100 g főtt sárgarépa, 250 g darás liszt, 100 g zsír, 40 g vaj, 2 tojás, 1/2 csomag sütőpor, só, sima liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük vagy megreszeljük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a főtt, reszelt sárgarépát, a vajat, a 2 tojást, megsózzuk és összegyúrjuk. A masszából gyúródeszkán hengert sodrunk, szeletekre vágjuk, és minden szeletből egy-egy krokettet formálunk. Megforgatjuk őket lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban pirosra sütjük. Húshoz vagy mártásokhoz tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr191345207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása