2009.06.21. 08:15
Burgonyagulyás szafaládéval
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g szafaládé, 60 g zsír, 1 evőkanál sima liszt, só, pirospaprika, majoránna, 100 g hagyma, köménymag.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a burgonyát, megsózzuk, őrölt köménymaggal meg majoránnával fűszerezzük, összekeverjük, annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje, és fedő alatt pároljuk. A szafaládét lehéjazzuk, karikára vágjuk, hozzáadjuk a burgonyához, meghintjük liszttel, kissé lepirítjuk, szükség szerint vizet öntünk rá, és puhára pároljuk. Fejes salátával vagy ecetes uborkával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.