2009.06.21. 08:05
Berántott burgonyakása
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 g zsír, 50 g vaj, 40 g sima liszt, 2,5 dl tej, 40 g hagyma, só.
Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és világosra pirítjuk benne. Felöntjük tejjel, és simára főzzük. A megfőtt és leszűrt burgonyát áttörjük, jól összekeverjük a rántással, tálba rakjuk, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.