Eddy60 2009.06.21. 08:31

Almás rakottas

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és a tejjel, és annyi vízzel leöntjük, hogy éppen ellepje. Kissé megsózzuk, és lefedve addig pároljuk, amíg a tejet magába nem szívja. Közben az almát meghámozzuk és felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozzuk, aljára egy sor tejben főt burgonyát terítünk, egy sor almával befedjük és a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére burgonya kerüljön, amit a maradék olvasztott vajjal vagy margarinnal megöntözünk. Előmelegített forró sütőben kb. negyedóráig sütjük. Könnyű köret.

Elkészítési idő: 40 perc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr441345234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása