2009.06.21. 08:30
Alföldi burgonya
Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 5 evőkanál olaj, 1-1 szál sárga és fehérrépa, 1 fél zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika (télen lehet lecsó), só, 80 dkg burgonya
Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk, egy evőkanál olajban megpirítjuk, és a megtisztított kockára vágott zöldséget hozzáadva 1-3 percig sütjük. A pirospaprikával meghintjük, a feldarabolt paradicsomot meg zöldpaprikát belerakjuk, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a maradék olajban, megsütjük. A felesleges olajat leszűrjük róla, majd a sűrű zöldségmártást ráöntjük, és óvatosan nehogy összetörjön, összekeverjük (télen a paprika paradicsom helyett 1-2 evőkanálnyi lecsót tehetünk hozzá). Magyaros köret, de önálló ételként is megállja a helyét.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.