2009.05.31. 14:47
Zelleres burgonyaleves
Hozzávalók: 250 g burgonya, 150 g megtisztított zeller, 100 g csiperkegomba, 30 g zsír vagy olaj, 20 g vaj, 1,25 l víz vagy csont lé, 30 g hagyma, petrezselyem és zeller zöldje, só, citromlé.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát zsíron vagy olajon üvegesre fonnyasztjuk, belekeverjük a megmosott, laskára vágott zellert és gombát, citromlevet facsarunk rá, és megpároljuk. Felöntjük forró vízzel vagy csont lével, megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, hasábra vágott burgonyát, és puhára főzzük. Végül rádobjuk a hideg vajat, és apróra metélt petrezselyem és zeller zöldjével ízesítjük. Pirított zsemlekockával is tálalhatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.