Hozzávalók: 250 g burgonya, 150 g megtisztított zeller, 100 g csiperkegomba, 30 g zsír vagy olaj, 20 g vaj, 1,25 l víz vagy csont lé, 30 g hagyma, petrezselyem és zeller zöldje, só, citromlé.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát zsíron vagy olajon üvegesre fonnyasztjuk, belekeverjük a megmosott, laskára vágott zellert és gombát, citromlevet facsarunk rá, és megpároljuk. Felöntjük forró vízzel vagy csont lével, megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, hasábra vágott burgonyát, és puhára főzzük. Végül rádobjuk a hideg vajat, és apróra metélt petrezselyem és zeller zöldjével ízesítjük. Pirított zsemlekockával is tálalhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr401342847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása