2009.05.31. 14:40
Tejfölös- gombás burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 80 g friss vagy 20 g szárított gomba, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 2,5 dl tej-föl, 1 l víz, 1 gerezd fokhagyma, só, babérlevél, törött bors, egy kevés kristálycukor.
Elkészítése: A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a megtisztított, megreszelt fokhagymát, enyhén megpirítjuk, felöntjük vízzel, és megsózzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a megmosott és összeaprított gombát, a babérlevelet, megborsozzuk, és addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul. Végül beleöntjük a liszttel simára kevert tejfölt, felfőzzük, és ízlés szerint megédesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.