2009.05.31. 14:38
Tejes- sonkás burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 100 g sonka, 20 g vaj, 2,5 dl tejszín vagy tej, 1 tojássárgája, 1 l víz, zöldpetrezselyem, só.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, és a burgonyát áttörjük, vagy egy kevés burgonya lével turmixgépben simára keverjük. A tejszínnel (vagy a tejjel) meg a vajjal kikeverjük, felöntjük a burgonya főzőlevével, hozzáadjuk a laskára vágott sonkát, és átforraljuk. Végül beleöntünk egy kevés tejszínben elhabart tojássárgáját, és apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.