2009.05.31. 14:32
Sárgarépás- karfiolos burgonyaleves
Hozzávalók: 250 g burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kisebb karfiol, 40 g zsír vagy olaj, 2,5 dl tej, 1 l víz, 80 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, kapor.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát zsírban üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget, és fedő alatt megpároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágjuk, és forró vízben feltesszük főni. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított és rózsáira szedett karfiolt, a megpárolt zöldséget, és puhára főzzük. Hozzáöntjük a forró tejet, megsózzuk és felforraljuk. Végül a kész levest apróra vágott petrezselyem zöldjével és kaporral ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.