2009.05.31. 14:23
Levesfűszerrel készített burgonyaleves
Hozzávalók: 200 g burgonya, 2,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 szál póréhagyma, petrezselyem zöldje, leves fűszer, 1,25 l víz, só.
Elkészítése: A leves ízesítőt forró vízbe dobjuk, és hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát meg a póréhagymát. Mindkettőt puhára főzzük, majd áttörjük, és újból forrásba hozzuk. Végül megsózzuk, és a kész levesbe beleöntjük a tojássárgájával elhabart tejfölt meg az apróra vágott zöldpetrezselymet. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.