Hozzávalók: 300 g burgonya, 30 g zsír, 20 g sima liszt, 1,25 l víz, 40 g hagyma, petrezselyem és zeller zöldje, só, 1 kávéskanál pirospaprika, köménymag, törött bors.

Elkészítése: A megtisztított és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az összeaprított petrezselyem és zeller zöldjét, meghintjük pirospaprikával, megborsozzuk, adunk hozzá egy csipetnyi köménymagot, és mindezt egy kissé megpirítjuk. Felöntjük vízzel, néhány percig forraljuk, aztán rászűrjük a burgonyára. A kész levest apróra vágott metélőhagymával is ízesíthetjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr621342695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása