2009.05.31. 14:15
Egyszerű burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 30 g zsír, 20 g sima liszt, 1,25 l víz, 40 g hagyma, petrezselyem és zeller zöldje, só, 1 kávéskanál pirospaprika, köménymag, törött bors.
Elkészítése: A megtisztított és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az összeaprított petrezselyem és zeller zöldjét, meghintjük pirospaprikával, megborsozzuk, adunk hozzá egy csipetnyi köménymagot, és mindezt egy kissé megpirítjuk. Felöntjük vízzel, néhány percig forraljuk, aztán rászűrjük a burgonyára. A kész levest apróra vágott metélőhagymával is ízesíthetjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.