2009.05.31. 14:10
Burgonyaleves vajjal és sárgarépával
Hozzávalók: 200 g burgonya, 120 g sárgarépa, 40 g vaj, 1,25 l víz, só, törött bors.
Elkészítése: A megtisztított és megmosott sárgarépát megreszeljük, és vajon, lassú tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, kockára vágott burgonyát, és együtt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, és szükség szerint kevés vizet öntünk alá. A megpuhult sárgarépát a burgonyával együtt áttörjük, felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.