2009.05.31. 14:08
Burgonyaleves savanyú káposztával
Hozzávalók: 200 g burgonya, 200 g savanyú káposzta, 30 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 50 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, törött bors, majoránna, 1,25 l víz, só, pirospaprika.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott burgonyát kockára, a savanyú káposztát apróra vágjuk. A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a zsírjában megfonnyasztjuk a megreszelt hagymát, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük a burgonyával meg a káposztával, és rövid ideig pároljuk. Felöntjük forró vízzel, megsózzuk, és tovább főzzük. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, egy kevés törött borssal meg összezúzott fokhagymával fűszerezzük, lepirítjuk, és hozzáadjuk a leveshez. Végül egy kevés majoránnával ízesítjük, és még egyszer felforraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.