2009.05.09. 02:06
Zöldbabfőzelék II.
Hozzávalók: 60 dkg mélyhűtött zöldbab, 5 dkg zsír, 1,5 e.k. liszt, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, cukor, ecet,
Elkészítése: A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük. Zsemleszínű rántást készítünk, amelybe belepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és kevés pirospaprikával megszórjuk. A tűzről levéve hideg vízzel simára keverjük, és a főzeléket besűrítjük. Végül hozzákeverjük a tejfölt, sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és jól kiforraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.