2009.05.09. 02:02
Zöldbab Juliska módra
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, néhány csepp citromlé vagy ecet, csipetnyi cukor.
Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk, a forró vajon megforgatva, megsózva, citromlével vagy ecettel pikánsra ízesítjük Először a saját levében, majd kevés vízzel puhára pároljuk, végül kevés cukorral szelídítjük az ízét. A lisztet a tejföllel simára keverjük, é ezzel sűrítjük be a zöldbabot.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.