2009.05.09. 01:57
Tejfölös zöldbabfőzelék
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 1 kiló zöldbab, 6 deka zsír, 5 deka liszt, egy kevés pirospaprika, 2 deci tejföl, 4 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kis csomó zöldpetrezselyem, evőkanálnyi ecet, 4 deka cukor, só.
Elkészítése: A megtisztított zöldbabot kb. 2 centi hosszú darabokra tördeljük, jól megmossuk és forrásban levő sós vízben feltesszük főni. Beletesszük az aprított hagymát és a finomra zúzott fokhagymát is. Ezután zsömleszínű rántást készítünk, egy kevés hideg vízzel simára keverjük, hozzátesszük a tejfölt, beleöntjük a megpuhult zöldbabba és jól felforraljuk. Ecettel és cukorral ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.