Eddy60 2009.05.09. 01:50

Spenót

4 személyre

Hozzávalók: 1 kg spenót, 1,5 evőkanál margarin vagy vaj, egy gerezd fokhagyma, egy lereszelt szikkadt kifli, egy gerezd fokhagyma, 2 tojás, 2-3 deciliter tej, késhegynyi tört bors és reszelt szerecsendió.

Elkészítése: A megtisztított spenótot leöblíted, tálba teszed, és nyakon öntöd forró vízzel, amiben aztán fel is kevered. A lereszelt kiflit áztasd be tejbe, keverd el benne a tojásokat, ízesítsd tört borssal, szerecsendióval valamint egy mokkáskanálnyi sóval, és keverj, hozzá egy deci tejet. Szűrd le a spenótot, és deszkán vagdald apróra. Egy lábasban forrósítsd fel a vajat és szórd rá a spenót vagdalékot. Mindjárt kevergetned is kell, mert könnyen odaég. Nagyon gyorsan összeesik, ne ijedj meg, hogy nem lesz mit enni! Amikor már nem ereszt több levet, hozzákevered a fokhagyma zúzalékot. Óvatosan hozzátöltöd a tejes-tojásos zsemlét. Vigyázva kevergeted, amíg a spenót eloszlik a zsemlében, és viszont. Ha túl kemény lenne, vagyis nem főzelék állagú, akkor ott a tej és azzal hígíthatod, amíg megfelelő nem lesz. A túl híg sem jó, mert nem lehet eldönteni, mivel, s hogyan együk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr971338611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása