Eddy60 2009.05.09. 01:47

Sóskafőzelék

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 1 kiló sóska, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 2 deci tejföl, 4 deka cukor, só.

Elkészítése: A bő vízben megmosott sóska levét szitán lecsurgatjuk és 6 deka zsíron vagy vajon lepároljuk. Meghintjük liszttel, elkeverjük, és miután 1-2 deci húslevessel vagy vízzel feleresztettük, felfőzzük. Tejföllel, sóval és cukorral ízesítve tálaljuk, szitán áttörve.

Készíthetjük hagymás zsíron párolva is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr51338598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása