2009.05.09. 01:47
Sóskafőzelék
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 1 kiló sóska, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 2 deci tejföl, 4 deka cukor, só.
Elkészítése: A bő vízben megmosott sóska levét szitán lecsurgatjuk és 6 deka zsíron vagy vajon lepároljuk. Meghintjük liszttel, elkeverjük, és miután 1-2 deci húslevessel vagy vízzel feleresztettük, felfőzzük. Tejföllel, sóval és cukorral ízesítve tálaljuk, szitán áttörve.
Készíthetjük hagymás zsíron párolva is.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.