Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 60-80 deka kelkáposzta, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 15 szem köménymag, 5 deka vöröshagyma, só, egy kis töröttbors, pirospaprika, 30 deka burgonya, 1 gerezd fokhagyma, egy kis majoránna.

Elkészítése: A megtisztított és cikkekre vágott kelkáposztát több vízben megmossuk, forró vízzel leforrázzuk, majd leszűrjük és forrásban levő vízbe tesszük, egy kis sóval felfőzzük. Főzés közben hozzáadunk 1 gerezd szétnyomott és köménymaggal apróra vágott fokhagymát, valamint a kockákra vágott burgonyát, és így együtt puhára főzzük.

Elkészítjük a rántást a következőképpen: felhevített zsírba beletesszük a lisztet, a reszelt vöröshagymát és egy kis pirospaprikát, és világossárgára pirítjuk. Ezzel a rántással berántjuk, felforraljuk és egy kis töröttborssal ízesítve tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr801338319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása