2009.05.09. 01:17
Kelkáposztafőzelék I.
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 60-80 deka kelkáposzta, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 15 szem köménymag, 5 deka vöröshagyma, só, egy kis töröttbors, pirospaprika, 30 deka burgonya, 1 gerezd fokhagyma, egy kis majoránna.
Elkészítése: A megtisztított és cikkekre vágott kelkáposztát több vízben megmossuk, forró vízzel leforrázzuk, majd leszűrjük és forrásban levő vízbe tesszük, egy kis sóval felfőzzük. Főzés közben hozzáadunk 1 gerezd szétnyomott és köménymaggal apróra vágott fokhagymát, valamint a kockákra vágott burgonyát, és így együtt puhára főzzük.
Elkészítjük a rántást a következőképpen: felhevített zsírba beletesszük a lisztet, a reszelt vöröshagymát és egy kis pirospaprikát, és világossárgára pirítjuk. Ezzel a rántással berántjuk, felforraljuk és egy kis töröttborssal ízesítve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.