Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 30 dkg burgonya, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, só, késhegynyi pirospaprika, 1-1 mokkáskanálnyi majoránna vagy őrölt kömény, esetleg 2 gerezd fokhagyma, (1 dl tejföl).

Elkészítése: A kitorzsázott, félujjnyi laskára vágott kelt annyi vízzel öntjük, hogy ellepje, és egyszer felforraljuk. Ezután ezt a vizet leöntjük róla, és annyi sós vizet öntünk rá, hogy félig ellepje. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát belerakva, majoránnával vagy köménnyel ízesítjük, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhult. Végül az olajból a liszttel paprikás rántást készítünk (ha fokhagymásan szeretjük, a tört fokhagymát is belerakjuk), és besűrítjük vele a főzeléket. (Ha szeretjük, meg is tejfölözhetjük tálalás előtt.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr911338324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása