Eddy60 2009.04.12. 07:27

Sólet

Hozzávalók: 1 db kisebb füstölt csülök, 50 deka marhaszegy, 2 liba- vagy kacsacomb, 10 deka császárhús, 1 nagyobb hagyma, 60 dkg tarkabab, 20 deka árpagyöngy, só, őrölt fehérbors, szurokfű, majoránna, borsikafű.

Elkészítése: A babot előző nap beáztatjuk hideg vízbe. A vizet többször cseréljük. A csíkokra vágott császárhúst kiolvasztjuk, a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Megfelelő nagyságú, lefedhető fazékba rakjuk a háromféle húst (mindegyiket egy darabban hagyva). Rászórjuk a babot és az árpagyöngyöt, a szétnyomott fokhagymát. Ráöntjük a császárhúsos hagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sütőben, a közepesnél kisebb hőfokon, letakarva, kb. 4 óra hosszat főzzük, sütjük. 3 óra múltán megkóstoljuk, hogy kell-e még fűszerezni. Úgy jó, ha a levét teljesen elfőtte és a húsok puhák. Keverni nem szabad. Tálalás: Egy átforrósított, nagy tűzálló tálon (ha van, szögletesen) a háromféle húst feldarabolva, ízlésesen elrendezzük, és a babbal körítjük. Nagyon forrón tesszük az asztalra. Uborkát, céklát vagy más savanyúságot adunk hozzá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr311060431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása