Eddy60 2009.03.13. 21:36

Rizses hús

Hozzávalók: 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller), 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 kis fej hagyma, 40 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé, 2 evőkanál olaj, 15 dkg zöldborsó (tisztított), 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg hosszú szemű rizs, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál vaj/ margarin
Elkészítése:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a zöldpaprikával együtt kisebb kockákra vágjuk, illetve felkarikázzuk. A paradicsomot és a hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, és 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A zsiradékba dobjuk a hagymát, a zöldségeket, a zöldpaprikát és a zöldborsót, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az elősütött húst, és annyi vízzel öntjük fel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Fedő alatt, mérsékelt tűzön majdnem puhára főzzük (15 perc).
3. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra (gázsütő: 2. fokozat). Levével együtt áttesszük a zöldséges keveréket egy mélyebb sütőedénybe, hozzákeverjük a rizst, majd lefedjük, és 25 percig pároljuk a sütőben. Félidőben egyszer megkeverjük, ha szükséges, kevés forró vizet öntünk alá, és teljesen puhára pároljuk.
4. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és finomra vágjuk. Kivesszük a rizses húst a sütőből, hozzáadjuk a vajat/margarint és a petrezselymet, lazán összekeverjük, és a sütőedényben tálaljuk.
Készíthetjük bő lével főzött csirkeszárnyból és májból, sertéscombból vagy felezett, zsenge csirkecombból is, a zöldséget pedig mindig a szezonnak megfelelően igazíthatjuk hozzá.
1 adag: 2048 kJ/490 kcal

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr661335927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása