Eddy60 2009.03.13. 21:26

Bográcsgulyás

Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál fűszerpaprika, 1 tubus gulyáskrém (csemege), 1 teáskanál őrölt kömény, 40 dkg burgonya, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 dl húsleves (kockából), 8 dkg csipetke
Elkészítése:
1. A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, alaposan megmossuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lassú tűzön főzzük.
3. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
4. Felengedjük a húslevessel, felforraljuk. Tálaláskor külön főzött csipetkét adunk hozzá.
1 adag: 2217 kJ/530 kcal

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr621335855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása