2010.03.19. 08:33
Maceszgombóc (knédli)
Ahogy a Zsidók is készítik!Hozzávalók: 3 tojás, 3 csapott evőkanál zsír, kb. 9 evőkanál maceszdara, só, bors, őrölt gyömbér.Elkészítése: A tojásokat jól összekeverjük a zsírral, beleszórjuk a fűszereket, és hozzáadjuk a maceszdarát. Rövid ideig állni hagyjuk, majd…
Szólj hozzá!
Címkék: köret
2010.03.19. 08:29
Cseh gombóc (knédli)
Hozzávalók: 2 db. Zsemle, 2 evőkanál zsiradék (lehetőleg vaj), 1/2 l tej, néhány evőkanál liszt, egy kávéskanál só.Elkészítése: A zsemléket kis kockákra feldaraboljuk, majd két evőkanál zsiradékban világosra pirítjuk. Ezt követően felöntjük annyi tejjel, hogy a…
Szólj hozzá!
Címkék: köret
2010.03.19. 08:24
Almatorta
Hozzávalók: 3 db alma, 2 ek. citromlé, 15 dkg margarin, l5 dkg cukor, 2 ek. sütőpor, 2 tojás, 15 dkg réteslisztElkészítése: Almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, magházától megszabadulunk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon be. Egy 25 cm tortaformát kivajazunk,…
Szólj hozzá!
Címkék: torták
2010.03.19. 08:22
Paradicsom egészben
Elkészítése: Egy ötliteres uborkásüveget telerakunk szép, érett, hibátlan, megmosott piros paradicsommal (legjobb a sima héjú alma- vagy lucullus paradicsom). Ha az üveg megtelt, rázogassuk meg kissé, hogy a paradicsom jól elhelyezkedjen, de nyomkodni nem szabad. A tetejére egy…