2010.02.06. 19:04
Rokfortos csirkemell
/4 főre /
Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg márványsajt, 4 dkg vaj, fél csirkeleveskocka, 2 dl tejszín, 25 dkg zöld laposmetélt, só, bors
Elkészítése: A csirkemelleket sózzuk, borsózzuk, fél órát állni hagyjuk. A fokhagymát összetörjük, a sajtot reszeljük, ha puha összemorzsoljuk. A húst a vajon mindkét oldalán pirosra sütjük, aláöntünk 1 dl vizet, a leveskockát belemorzsoljuk. Lefedve kis lángon puhára pároljuk, ha kész kivesszük, melegen tartjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A tejszínt a pecsenyeléhez öntjük, a fokhagymát, a sajtot beleszórjuk, és kevergetve addig forraljuk, amíg a sajt elolvad. A mellet felszeleteljük, a mártással leöntjük, és a zöld tésztával tálaljuk. Sült zöldségekkel, / gomba, paradicsom / tálaljuk.
Energiatartalom: 730 kcal tartalmaz
Szólj hozzá!
Címkék: csirkéből
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.