Hozzávalók: 50 dkg darált húst (1/2 marha,1/2 disznó), 3 zsemlét (áztatva kinyomkodva), 1 nagy fej hagymát (apróra vágott),  1 db zöldpaprikát (apróra vágott), 3 kis tojást, 5-6 gerezd fokhagymát, kevés zöldségzöldet összegyúrjuk, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük,

Elkészítése: Egy hosszúkás tepsit kikennünk vékonyan olajjal (nem kell sok) és a fasírtot hosszúkás alakúra formázzuk. 20 dkg sajtot 2 cm hosszúra és 1/2 cm vastag csíkokra vágunk és a hús tetejét pikkelyszerűen, megspékeljük vele. A húst 225 fokon (gáz: 4-fokozat) 45-50 percig sütjük. A szeletelés előtt pihentessük 10-15 percet így a leve nem, folyik ki. Friss francia kenyér, burgonyapüré illik hozzá. Én készítettem hozzá hagymás paradicsomsalátát, nagyon gyorsan elfogyott. A pici változtatástól újszerű étek készült /tehát nem unalmas a konyha / pedig szinte ugyanaz a régi jól bevált fasírt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr291516610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása