2009.11.10. 21:36
Sajtpikkelyes darált hús
Hozzávalók: 50 dkg darált húst (1/2 marha,1/2 disznó), 3 zsemlét (áztatva kinyomkodva), 1 nagy fej hagymát (apróra vágott), 1 db zöldpaprikát (apróra vágott), 3 kis tojást, 5-6 gerezd fokhagymát, kevés zöldségzöldet összegyúrjuk, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük,
Elkészítése: Egy hosszúkás tepsit kikennünk vékonyan olajjal (nem kell sok) és a fasírtot hosszúkás alakúra formázzuk. 20 dkg sajtot 2 cm hosszúra és 1/2 cm vastag csíkokra vágunk és a hús tetejét pikkelyszerűen, megspékeljük vele. A húst 225 fokon (gáz: 4-fokozat) 45-50 percig sütjük. A szeletelés előtt pihentessük 10-15 percet így a leve nem, folyik ki. Friss francia kenyér, burgonyapüré illik hozzá. Én készítettem hozzá hagymás paradicsomsalátát, nagyon gyorsan elfogyott. A pici változtatástól újszerű étek készült /tehát nem unalmas a konyha / pedig szinte ugyanaz a régi jól bevált fasírt.
Szólj hozzá!
Címkék: sültek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.