2009.10.03. 08:52
Sárgabarack chutney
Hozzávalók: 50 dkg magozott sárgabarack, 25 dkg hagyma, 25 dkg rebarbara, 5 dkg gyömbérdarab, 1 citrom, 7 dkg mazsola, 20 dkg barna cukor, 1 kk. mustármag, csipetnyi cayenne, ek sáfrány, 8 dkg pirított földimogyoró, 1 ek gyümölcsecet.
Elkészítése: Kockára vágni a barackot. A hagymát megtisztítani és vékony karikára vágni. Rebarbara szálait lehúzzuk 1 cm-es darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és apróra vágjuk. Citromot gondosan tisztára súrolni, héját lereszelni, levét kifacsarni. Földimogyoró kivételével valamennyi hozzávalót lábasba rakni. gyenge tűzön 1 óra hosszat főzzük, amíg megpuhul és egynemű lekvárhoz hasonló masszává válik. Ekkor keverjük bele a tört, pirított földimogyorót. A chutneyt üvegbe tölteni és lezárni. Hideg és meleg sült húsokhoz, hús fondühöz illik mártásnak.
Szólj hozzá!
Címkék: mártások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.