2009.08.29. 06:01
Tejfölös burgonyafelfújt
Hozzávalók: 750 g főtt, megreszelt burgonya, 100 g vaj, 70 g darás liszt, 3 dl tejföl, 6 tojás, só, törött fehér bors.
Elkészítése: A héjában főtt, meghámozott és kihűlt burgonyát megreszeljük. A vajat habosra keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és fokozatosan összevegyítjük a burgonyával, a 6 tojássárgájával, a tejföllel, a liszttel, a sóval, és a tojások keményre vert habjával, A tésztát kikent, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Sertéssülthöz tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek felfújtak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.