Hozzávalók: 750 g főtt, megreszelt burgonya, 100 g vaj, 70 g darás liszt, 3 dl tejföl, 6 tojás, só, törött fehér bors.

Elkészítése: A héjában főtt, meghámozott és kihűlt burgonyát megreszeljük. A vajat habosra keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és fokozatosan összevegyítjük a burgonyával, a 6 tojássárgájával, a tejföllel, a liszttel, a sóval, és a tojások keményre vert habjával, A tésztát kikent, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Sertéssülthöz tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr81343092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása