Eddy60 2009.07.18. 18:09

Szilvás gombóc

Hozzávalók: 600 g főtt, áttört burgonya, 30 g vaj, 200 g darás liszt, 1 tojás, só, kb. 500 g szilva, 120 g vaj, 120 g zsemlemorzsa, 120 g porcukor.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük vagy megreszeljük, majd a lisztet, a sót, a vajat meg a tojást összegyúrjuk a langyos burgonyával. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, négyzetekre vágjuk, minden négyzetbe egy megmosott szilvát göngyölünk, gombócot formálunk belőlük, és lobogó sós vízben kb. 5 percig főzzük. Szűrőkanállal tálra szedjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, meghempergetjük pirított zsemlemorzsában, és megszórjuk porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr321354297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása