2009.06.28. 15:15
Darás borzas burgonyalepény
Hozzávalók: 250 g héjában főtt burgonya, 100 g zsír, 20 g olvasztott vaj, 100 g darás liszt, 150 g búzadara, 50 g porcukor, tej, 1 tojás, só, gyümölcsszörp.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a búzadarával, a főtt, reszelt burgonyával, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot meg az olvasztott vajat, és folytonos keverés közben annyi tejet öntünk hozzá, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk. Kizsírozott, felforrósított tepsiben egyenletesen elsimítjuk, és forró sütőben világospirosra sütjük. A megsült lepényt villával darabokra szaggatjuk, leöntjük gyümölcsszörppel, és megszórjuk porcukorral.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.