Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 2,5 dl paradicsompüré, 300 g főtt marhahús, 30 g zsír, 30 g sima liszt, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, csontlé, kapor, só, 2 szegfűszeg, 80 g vaj, cukor.

Elkészítése: A burgonyát megmossuk, és héjában félpuhára főzzük. Meghámozzuk, mindegyik tetejéről levágunk egy lapot, és kiskanállal kivájjuk a belsejüket. A főtt marhahúst megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a megvágott kaprot, a törött szegfűszeget, az olvasztott vajat, a burgonyaforgácsot, megsózzuk, és jól összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, rájuk helyezzük a levágott lapokat, egy kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük őket, felöntjük csontlével, és megpároljuk. Végül meglocsoljuk a paradicsompürével meg a liszttel elhabart tejföllel, ízlés szerint megsózzuk, cukorral ízesítjük, és átforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr81351751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása