Hozzávalók: 750 g burgonya, 300 g sonka vagy sonkás felvágott, 100 g zsír, 300 g sima liszt, 2 tojás, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a 2 tojást, a lisztet, ízlés szerint megsózzuk, összegyúrjuk, és kis fasírtokat formálunk belőle. Minden fasírtra egy-egy szelet sonkát vagy sonkás felvágottat borítunk, és belenyomkodjuk a masszába. A fasírtokat megforgatjuk felvert tojásban és zsemlemorzsában, és mind-két felüket ropogósra sütjük. Főzelékekhez tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr101347894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása