Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g főtt sárgarépa, 200 g főtt zöldborsó, 250 g ementáli sajt, 80 g vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, 2,5 dl tej, 2 Tojás, 100 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. A sajtot megreszeljük, és összekeverjük a burgonyával. A vajban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott főtt sárga- répát meg borsót, egy kissé lepirítjuk, és hozzávegyítjük a burgonyához. Sóval, borssal meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk az elkészített burgonyakeveréket, és forró sütőbe toljuk. A tejben elhabarjuk a 2 tojást, ráöntjük a félig sült burgonyára, visszatesszük a sütőbe, és ropogósra sütjük. Ecetes uborkával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr231347865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása