2009.06.21. 09:40
Párolt hallal rakott burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 400 g halfilé, 60 g zsír, 20 g vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, 2 dl tej, 2 tojás, 100 g hagyma, só, 1 kávéskanál pirospaprika, törött bors.
Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a megmosott, felszele-telt halat, megsózzuk, forró vizet öntünk alá, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Egy tűzálló edény alját kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belerakjuk a burgonya egyik felét, ráterítjük a párolt halat, majd betakarjuk a burgonya másik felével. A tejben elhabarjuk a 2 tojást, megsózzuk, és ráöntjük a rakott burgonyára. A tetejére hideg vajdarabokat tördelünk, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek hal ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.