2009.06.21. 08:55
Hagymás, tálban sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 tojás, 50 g zsír, 80 g vaj, 2 dl tej, 200 g hagyma, só.
Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, ráöntjük a forró tejet, a megolvasztott vajat, a 2 egész tojást, és simára keverjük. Egy kizsírozott tűzálló tál aljába simítjuk a püré egyik felét, megszórjuk a karikára vágott és zsírban megpirított hagymával, és betakarjuk a püré másik felével. A tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal, és forró sütőben megsütjük. Tejfölös mártással tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.