Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 tojás, 50 g zsír, 80 g vaj, 2 dl tej, 200 g hagyma, só.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, ráöntjük a forró tejet, a megolvasztott vajat, a 2 egész tojást, és simára keverjük. Egy kizsírozott tűzálló tál aljába simítjuk a püré egyik felét, megszórjuk a karikára vágott és zsírban megpirított hagymával, és betakarjuk a püré másik felével. A tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal, és forró sütőben megsütjük. Tejfölös mártással tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr481345328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása