Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 200 g friss gomba, 40 g zsír, 20 g sima liszt, 1 zsemle, 2 dl tejföl, 1 tojás, csontlé, 40 g hagyma, só, köménymag, törött bors.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kiskanállal kivájjuk a belsejét. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a megtisztított, megmosott, összevágott gombát, megsózzuk, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Köménymaggal és törött borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást meg a vízben megáztatott, kifacsart zsemlét, és jól összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, egy kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük, felöntjük csontlével, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és még egyszer átforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr511345279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása