2009.05.31. 14:46
Zabpelyhes burgonyaleves
Hozzávalók: 200 g burgonya, 80 g gyökérzöldség, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 30 g zabpehely, 1,25 l víz, só, 1 kávéskanál pirospaprika.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott és kockára vágott zöldséget meg burgonyát sós vízben feltesszük főzni. A félig megfőtt burgonyához hozzáadjuk a zabpelyhet, a zsírból és lisztből világos rántást készítünk, összekeverjük a pirospaprikával, beleöntjük a forrásban levő levesbe, és átforraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.