Eddy60 2009.05.09. 01:54

Székelykáposzta

Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon

Hozzávalók: 35 dkg darált sertéshús, 50 dkg savanyú aprókáposzta, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg főtt rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom, só, bors.

Elkészítése: A savanyú káposztát kicsavarjuk a levétől, egy edénybe tesszük, s 1 dl víz hozzáadásával 10 percig 500 W-on főzzük. A kockára vágott szalonnát egy edénybe helyezzük és 3 perc alatt 500 W-on kiolvasztjuk a zsírját. Ezután a hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A szalonnához tesszük, és 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. A hagymát megfűszerezzük, belekeverjük a darált sertéshúst és a felkarikázott füstölt kolbászt, rátesszük az összezúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük. Letakarva 15 percig 500 W-on pároljuk. Félidőben megkeverjük. Egy mélyebb tálba beletesszük a káposzta és a főtt rizs felét, majd a párolt húst. A paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük és ráfektetjük a húsra. Ezután rásimítjuk a maradék rizst és a káposztát. A tejfölt megfűszerezzük és ráöntjük. Az így elkészített ételt beletesszük a sütőbe és 10 percig 500 W-on összefőzzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr591340213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása